Korvapuustit
Vinkki: Kun korvappustit voidellaan kananmunalla kannattaa ripauttaa sekaan suolaa niin kananmuna ei veny kun voitelet pullia.
Ainekset:
50g hiivaa
5 dl maitoa
2 munaa
2 dl sokeria
Ainekset:
50g hiivaa
5 dl maitoa
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kaardemummaa
16 dl vehnäjauhoja
150-200 rasvaa
Täyte:
100g rasvaa
1 dl sokeria
2 rkl kanelia
Voiteluun tarvitset munaa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
1 rkl kaardemummaa
16 dl vehnäjauhoja
150-200 rasvaa
Täyte:
100g rasvaa
1 dl sokeria
2 rkl kanelia
Voiteluun tarvitset munaa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu rasva.
Anna taikinan kohota liinan alla. Kauli taikina yhdeksi suureksi levyksi.
Levitä päälle voi ja ripottele sen päälle sokeri ja kaneli.
- Kääri taikinalevy rullaksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin.
-
- Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla.
-
- Voitele kohonneet puustit. Ripota pinnalle hienoa sokeria.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 8 min.
-
LOPPUTULOS:
-
- KUVIEN KOPIOIMINEN EHDOTTOMASTI KIELLETTY!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti