Pikkutytön ruokablogi

perjantai 3. huhtikuuta 2015

Kakkutikkarit

Kakkutikkarit




Taikina:
2 rkl kasviöljyä
0,75 dl vettä
1 kananmuna

Kakkupallot:
50 g pehmeää voita

Valmistus:
Laita leivonta-ainekset, 0,75 vettä,2 rkl öljyä ja kananmuna leivontakulhoonä. Sekoita ensin sähkövatkaimen matalimmalla teholla vähän aikaa ja vatkaa sitten noin kolme minuuttia suurimalla teholla, kunnes seos on kuohkeaa.


Laita taikina vuokaan (noin 25 cm), Tasoita pinta ja laita vuoka uunin keskitasolle. Varmista että taikina on kypsä ennen kuin otat sen uunista.


Murenna jäähtynyt kakku pieniksi ja sekoita leivontakulhossa joukkoon pehmeä voi. 


Sekoita seos sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi.



Sitten pyöritä massa tangoksi ja jaa se 16 saman kokoiseksi palaksi.

Itse jaoin kahdeksaan osaan sillä tein kaverini kanssa ja mollemmat tekivät omansa.


Muotoile paloista palloja ja laita ne noin puoleksi tunniksi jääkaappiin.


Koristelu:
Laita kuorrute kuumaan veteen kymmeneksi minuutiksi (teimme valmis pakkauksesta joten siellä oli kuorrute pusseja sun muuta). Hiero pussia kevyesti ja laita lämmenyt kuorrute pieneen kuppiin. 


Kasta tikkujen päät kuorruteeseen ja työnnä ne kakkupallojen keskelle. Kasta vuorotellen kakkutikkua kuorrutteeseen, anna ylimääräisen kuorrutteen valua pois tai pyyhi se varovasti siveltimellä. Koristele strösseleillä, ennen kun kuorrute kovettuu (ole nopea!). Anna valmiiden kakkutikkujen kuivua rauhassa.

Vinkki:Laita kuppi välillä kuumaan vesihauteeseen, jotta kuorrute pysyy juoksevana.

lopputulos!

Ja valmispakkauksia joista löytyy kaikki Kakkutikkareiden tekoon, myydään Lidlissä :)

KUVIEN KOPIOIMINEN EHDOTTOMASTI KIELLETTY!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti