Pikkutytön ruokablogi

torstai 16. huhtikuuta 2015

Karpaloinensämpylä

Karpaloinensämpylä


  • 5 dl maitoa, vettä tai piimää
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 50 g voita, margariinia tai öljyä
  • 10 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja
  • 1 dl kuivatettuja karpaloita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Lisää karpalot.



 Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä 


paikassa. Anna sämpylöiden kohota hyvin peitettynä.
Paista sämpylöitä uunin keskitasolla n. 225 °C:ssa 12-15 minuuttia. 

KUVIEN KOPIOIMINEN EHDOTTOMASTI KIELLETTY!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti