Pikkutytön ruokablogi

tiistai 22. joulukuuta 2015

Lumoava kotijuusto

Lumoava Kotijuusto




Aineet:
3l Täysmaitoa
1 l Rasvatonta piimää
4 Kananmunaa
2 tl Suolaa




1. Kuumenna maito melkein kiehuvaksi (85-90-asteiseksi). Käytä paksupohjaista kattilaa ja sekoita maitoa pohjaa myöten.


2. Vatkaa munien pinta rikki ja sekoita munat huoneenlämpöisen piimän kanssa. Lisää suola. Nosta kattila pois kuumalta hellalta ja sekoita piimämunaseos maidon joukkoon. Odota kunnes seos juustoutuu ja kirkas hera erottuu.




3. Vuoraa juustomuotti (Minulla papan tekemä) tai siivilä harsokankaalla ja laita sen alle astia. Nostele juustomassa reikäkauhalla muottiin.




4. Peitä juustomassa harsolla ja pane päälle kevyt paino.
Siirrä juusto vuorokaudeksi kylmään ja anna heran valua alla olevaan astiaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti