Tiikerikakku ilman tiikeriä
Pohja:
200 g suklaakeksejä
50 g voita
Vaniljatäyte:
7 liivatelehteä
1 kg vaniljarahkaa
Lakkatäyte:
4 dl lakkoja
3,5 liivatelehteä
Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele vuoan sisäreunaan öljyä irrottamisen helpottamiseksi.
Murskaa keksit tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita täytteiden liivatelehdet (7 ja 3 ½ – leikkaa puolikas saksilla) likoamaan kylmään veteen.Erota soseesta noin desilitran verran liivatteiden sulattamista varten.
Soseuta tässä välissä lakat.
Kuumenna erotettu lakkasose kiehuvaksi ja sulata siihen lakkatäytteen liivatteet. Sekoita huolellisesti lopun lakkasoseen kanssa (sekoittamisessa voi hyödyntää soseuttamisessa käytettyä sauvasekoitinta).
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata siihen vaniljatäytteen liivatteet. Sekoita liivatevesi täytteeseen.
Kaada vuoan keskelle vuorotellen kumpaakin täytettä. Vaniljatäytettä voi kaataa isompia annoksia kuin lakkatäytettä. Jatka näin, kunnes täytteet on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Huomaa, että voit säädellä kuviota myös sillä, miten korkealta täytteen kaadat. Jos täyte meinaa painua pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
KUVIEN KOPIOIMINEN EHDOTTOMASTI KIELLETTY!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti